عصب کشی دندان جلو (Front Tooth Root Canal) چیست و چگونه انجام می شود؟ چه زمانی دندان های جلو نیاز به عصب کشی و درمان کانال ریشه دارند؟ علائم به عصب رسیدن دندان جلو چیست؟ آیا عصب کشی دندان جلو عوارض دارد؟
بسیاری از افراد به دلیل عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و عوامل دیگر دچار پوسیدگی دندان جلو می شوند. پوسیدگی دندان های جلو در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است. اما در مواردی که پوسیدگی به عمق دندان نفوذ کرده و به عصب دندان آسیب برساند دندان پزشک عصب کشی دندان جلو را پیشنهاد می کند.
عصب کشی دندان جلو یکی از مهمترین و تخصصی ترین انواع درمان های دندانپزشکی به شمار می رود. زیرا دندان های قدامی ریشه های عمیقی در فک داشته و علاوه بر گاز زدن و کمک به جویدن تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد. بنابراین اگر با علائمی مانند درد، ورم، طعم بد در دهان و قرمزی لثه در ناحیه دندان های جلو مواجه شدید هرچه سریعتر برای تشخیص میزان آسیب به دندان و عصب کشی و ترمیم دندان جلو به دندانپزشک متخصص و با تجربه مراجعه نمایید.
عصب کشی دندان جلو کم و بیش مانند سایر دندان ها است اما تفاوت ها و ویژگی های خاصی نیز دارد. لذا در این مقاله از سایت کلینیک دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی به موضوع عصب کشی دندان جلو می پردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.
عصب کشی درمانی است که به منظور ترمیم و حفظ دندان جلو عفونی و ملتهب انجام می شود. درمان عصب کشی برای دندان جلو زمانی مورد نیاز است که عفونت و پوسیدگی به داخل کانال و عصب دندان جلو نفوذ کرده باشد. با درمان عصب کشی عفونت و پوسیدگی در قسمت پالپ دندان از بین می رود. در واقع دندانپزشک ناحیه تحت درمان را به گونه ای پاکسازی می کند که عفونت به طور کامل از بین رفته و به دندان های دیگر سرایت نکند. عصب کشی به دندان ها آسیب فیزیکی وارد نمی کند و و برای درمان دندان های جلو بسیار مناسب است.
عفونت دندان جلو ممکن است به دلیل ترک در دندان، ضربه به دندان یا درمان های مکرر دندان و آسیب به مینای دندان ایجاد شده باشد.
بهترین راه برای تشخیص نیاز به عصب کشی دندان های جلو، مراجعه به دندانپزشک و معاینه دقیق دندان است. در برخی موارد دندان پوسیده و به عصب رسیده هیچ درد یا حساسیتی ندارد و فقط با معاینه پزشک مشخص می شود که روت دندان دچار عفونت شده و نیاز به عصب کشی دارد.
اگر نمی دانید چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنید موارد زیر را به عنوان علائم هشدار دهنده به عصب رسیدن دندان جلو مد نظر قرار دهید.
عصب کشی دندان جلو به طورکلی شامل مراحل زیر است:
دندانپزشک برای اطمینان از اینکه دندان جلو به عصب کشی نیاز دارد، از عکس رادیوگرافی می گیرد. از این عکس برای تشخیص شکل دندان و تحلیل انتشار عفونت استفاده می شود.
پس از آن داروی بی حسی عمیق موضعی را در ناحیه دندان تزریق می کند تا مطمئن شود بیمار دردی حس نمی کند. سپس برای دسترسی به قسمت پالپ، دندان را سوراخ می کند. از آنجایی که دندان های جلویی سطح نیش پهنی ندارند که بتوان در آن سوراخ دسترسی ایجاد کرد، سوراخی از پشت دندان های جلویی ایجاد می شود تا زمانی که به پالپ برسد.
پالپ دندان که بافت نرم و حاوی رگ های خونی و رشته های عصبی دندان است در این مرحله به دقت خارج می شود تا از تجمع باکتری ها و عفونت در این ناحیه جلوگیری گردد. این فضا در مراحل بعد توسط مواد مخصوص پر می شود بنابراین دندانپزشک تمام بافت را خارج می کند.
بعد از خارج کردن بافت آسیب دیده و عفونی مغز دندان، دندانپزشک متخصص عصب کشی فضای تخلیه شده را تمیز کرده و برای جلوگیری از تشکیل آبسه و حذف باکتری ها و هر جزء باقیمانده این ناحیه را با آب یا سدیم هیدروکلراید شستشو می دهد.
در مواردی که عفونت شدید باشد ممکن است در این مرحله برای بیمار دارو تزریق شود. همچنین برای جلوگیری از ورود مجدد باکتری ها به این مکان دندانپزشک کانال عصبی دندان که عاری از عفونت است را با استفاده از خمیر مخصوص مسدود می کند.
در جلسه بعد از عصب کشی دندان، بیمار باید برای پر کردن دندان عصب کشی شده به دندانپزشک مراجعه کند. در این جلسه ماده خمیری مرحله قبل برداشته شده و دندان با مواد پر کننده همرنگ دندان پر می شود. برای دندان های جلو که در معرض دید هستند معمولا از آمالگام و مواد پر کننده غیر همرنگ دندان استفاده نمی شود.
در این مرحله برای محافظت از دندان عصب کشی شده قالبی از دندان تهیه شده و بر اساس آن روکش دندان تهیه می شود. این روکش بعد از نصب از ترک خوردن دندان ترمیم شده جلوگیری می کند. در برخی موارد ممکن است روکش کردن دندان عصب کشی شده ضروری نباشد زیرا دندان های جلو به اندازه دندان های عقب نیروی جویدن و گاز گرفتن را تحمل نمی کنند.
درد دندان آسیب دیده ای که نیاز به عصب کشی دارد ناشی از عفونت داخل دندان است. درمان عصب کشی به منظور رفع درد و عفونت انجام می شود. طی فرایند درمان ریشه دندان جلو، بی حسی موضعی تزریق می شود تا بیمار هیچگونه دردی را متوجه نشود. بنابراین در طول درمان عصب کشی دندان جلو بیمار دردی را تحمل نمی کند.
بعد از پایان درمان و از بین رفتن اثر داروی بی حسی، ممکن است کمی درد ایجاد شود که دلیل آن جراحت، تحریک و التهاب بافت ها و اعصاب ناحیه دندان درمان شده است. این درد با مصرف مسکن تسکین می یابد و نهایتا طی 3 تا 5 روز از بین می رود.
جهت اطلاعات بیشتر مقاله “درد دندان بعد از عصب کشی” مطالعه شود.
عصب کشی دندان یکی از درمان های بی خطر دندانپزشکی به شمار می رود. اندکی احساس درد بعد از عصب کشی دندان طبیعی است که بعد از چند روز کاهش و بهبود می یابد.
با این حال اگر بعد از عصب کشی دندان جلو با هر یک از عوارض و علائم زیر مواجه شدید به دندانپزشک مراجعه نمایید.
مدت زمان لازم برای درمان عصب کشی دندان جلو بیش از هر چیز به شرایط و میزان پوسیدگی دندان، روش درمانی اندودنتیست و تحمل بیمار بستگی دارد.
به طور کلی هر چه مقدار پوسیدگی دندان جلو بیشتر باشد، نیاز به تخلیه بیشتری دارد و درمان آن زمان بیشتری طول می کشد. در اغلب موارد عصب کشی هر یک از دندان های جلو در یک جلسه حدود یک ساعته انجام می شود. زیرا دندان های جلو تعداد کانال کمتری داشته و مدت زمان درمان ریشه دندان جلو کمتر از سایر دندان ها می باشد.
همچنین برخی افراد ترجیح می دهند تمامی مراحل درمان در یک جلسه برایشان انجام شود اما برخی تحمل کمتری دارند و می خواهند درمان عصب کشی دندان را در دو جلسه انجام دهند.
هزینه و قیمت عصب کشی دندان جلو به میزان پوسیدگی و تعداد کانال های دندان و تخصص دندانپزشک بستگی دارد. البته درمان ریشه دندان جلو چون روند کار ساده تری نسبت به دندان های عقبی دارد، معمولا کم هزینه تر است.
هزینه عصب کشی دندان جلو معمولا توسط بیمه های درمانی پوشش داده می شود. مقدار دقیق تقبل هزینه توسط بیمه بسته به طرح بیمه فرد و میزان فرانشیزی که قبلا در درمان های دندانی دیگر استفاده کرده متفاوت است.
طول عمر و دوام دندان عصب کشی شده به نوع ماده مورد استفاده برای پر کردن دندان و میزان توجه فرد به سلامت دهان و دندان بستگی دارد. برای دندان های جلو معمولا برای حفظ زیبایی دندان از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده می شود. این ماده حدود 7 تا 10 سال دوام و ماندگاری دارد. البته در صورت روکش کردن دندان عصب کشی شده و رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان این زمان می تواند تا 15 سال و حتی بیشتر افزایش یابد. از طرفی عاداتی مانند استعمال دخانیات، جویدن ناخن و موارد مشابه طول عمر عصب کشی دندان را کاهش می دهد.
فرآیند عصب کشی دندان جلو مانند سایر دندان ها و دندان های عقب است و تنها چند تفاوت جزئی وجود دارد:
حتی زمانی که روکش دقیقا همرنگ دندان های مجاور انتخاب می شود، به دلیل تغییر رنگ تدریجی دندان های دیگر و مقاومت روکش در مقابل تغییر رنگ ممکن است به مرور تفاوت رنگ ایجاد شود. در این صورت می توان با سفید کردن دندان ها این مشکل را برطرف کرد.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 4
اولین نظر را شما ثبت کنید!