علت بوی بد دهان بعد از انجام کامپوزیت دندان چیست؟ آیا کامپوزیت دندان عامل ایجاد بوی بد دهان است؟
یکی از مشکلات مربوط به دهان و دندان که اغلب افراد جامعه با آن درگیر هستند بوی بد دهان به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. این موضوع در مورد افرادی که دندان هایشان را کامپوزیت کرده اند نیز صدق می کند.
کامپوزیت دندان عامل ایجاد بوی بد دهان نیست. اما برخی عوامل موجب بوی بد دهان بعد از انجام کامپوزیت دندان می شوند که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.
با وجود اینکه ونیر کامپوزیت دندان روشی فوق العاده برای داشتن لبخندی جذاب و دندان هایی مرتب است، اما برخی افراد به دلیل نگرانی درمورد بوی بد دهان بعد از نصب کامپوزیت دندان در مورد انجام آن دچار شک هستند.
در این مطلب قصد داریم مهمترین دلایل بوی بعد دهان بعد از ونیر کامپوزیت دندان را بررسی نماییم.
کسی که دندان هایش را ونیر کامپوزیت می کند باید همانند قبل به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته و به طور مرتب از مسواک، نخ دندان و دهان شویه استفاده کند.
مسواک نزدن باعث تجمع پلاک و جرم روی دندان و درنتیجه پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شود. همه افرادی که می خواهند برای همیشه از بوی بد دهان خلاص شوند، باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمایند.
مصرف دخانیات عامل دیگر بوی بد دهان است. کسانی که دخانیات مصرف می کنند بیشتر از سایر افراد دچار پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوند. افرادی که ونیر کامپوزیت نصب کرده اند نیز از ین قاعده مستثنا نیستند.
برای کمک به سلامت بدن و دهان و دندان خود بهتر است مصرف دخانیات را محدود و قطع نمایید.
جهت اطلاعات بیشتر مقاله “تاثیر قلیان و سیگار بر دندان های کامپوزیت شده” را مطالعه نمایید.
در هنگام نصب و انجام ونیر کامپوزیت دندان تمامی مراحل از جمله آماده سازی دندان، لایه گذاری و فرم دهی کامپوزیت، فاصله بین لثه و روکش کامپوزیتی و غیره باید به درستی انجام شود. در غیر این صورت تجمع جرم، پلاک، باکتری و میکروب باعث بوی بد دهان و پوسیدگی دندان خواهد شد.
برای اینکه همه مراحل کاشت کامپوزیت ونیر به خوبی انجام شود، هیچگونه نقصی در کار نباشد و تجمع پلاک باعث پوسیدگی دندان نشود، دندانپزشک باید مهارت و تخصص کافی برای نصب و اجرای ونیر کامپوزیت دندان را داشته باشد.
برای جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان بعد از انجام کامپوزیت دندان به دندانپزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید.
مراقبت از ونیر کامپوزیت دندان اهمیت زیادی دارد. اعمال فشار زیاد به دندان کامپوزیت شده به دلیل وارد شدن ضربه خارجی، گاز زدن و جویدن اشیا و خوراکی سفت بعد از مدتی باعث لق شدن روکش کامپوزیتی دندان می شود. لق شدن کامپوزیت ممکن است به دلیل بی دقتی دندانپزشک و چسب ناکافی هنگام نصب نیز اتفاق بیافتد.
اگر متوجه شدید ونیر کامپوزیت دندان شما لق شده است، قبل از نفوذ باکتری ها به فاصله بین دندان و روکش برای ترمیم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. بی توجهی به لق بودن کامپوزیت، احتمال تجمع باکتری ها، پوسیدگی دندان و ایجاد بوی بد دهان را افزایش می دهد.
مصرف خوراکی هایی مانند سیر، پیاز و برخی سبزیجات باعث ایجاد بوی نامطبوع دهان می شود. گیر کردن غذاهایی مانند گوشت و خوراکی های چسبنده و شیرین بین دندان ها نیز عامل دیگری برای بوی بد دهان است. بعد از مصرف اینگونه خوارکی ها نخ دندان بکشید و مسواک بزنید.
بیماری های لثه مانند بیماری پریودنتال باعث تجمع پلاک و باکتری اطراف ونیر کامپوزیت می شوند.این باکتری ها لثه را ملتهب کرده و توکسین ایجاد می کنند. با ادامه التهاب لثه استخوان فک و روکش کامپوزیتی آسیب می بیند و منجر به بوی نامطبوع دهان می شود.
مصرف برخی داروها باعث کم شدن بزاق و خشکی دهان می شوند که نتیجه آن بوی نامطبوع دهان است. برای رفع این مشکل از دهانشویه و مرطوب کننده های دهان استفاده کنید.
برخی بیماری ها مانند عفونت ریه، رفلاکس معده، دیابت و مشکلات کبد و کلیه نیز می تواند موجب بوی بد دهان شود. برخی از افرادی که کامپوزیت ونیر نصب کرده اند، به دلیل بی اطلاعی از این بیماری ها فکر می کنند بوی بد دهان ناشی از نصب ونیر کامپوزیت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله باورهای غلط در مورد ونیر کامپوزیت را مطالعه فرمایید.
بوی بد دهان بعد از انجام کامپوزیت می تواند علامت خطر باشد و باید به دنبال یافتن علت و درمان آن بود.
اگر بعد از انجام ونیر کامپوزیت دندان با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان احساس کردید دهان شما بوی نامطبوعی دارد، احتمالا باکتری ها در نواحی اطراف کامپوزیت رشد کرده و باعث عفونت دندان زیر کامپوزیت شده اند.
باکتری ها ممکن است به دلیل مشکل در ریشه دندان به وجود آمده باشند یا ترمیم قبلی به خوبی انجام نشده و دندان دچار پوسیدگی مجدد شده باشد.
عفونت دندان کامپوزیت شده اگر به موقع تشخیص داده شود به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است. در غیر این صورت دندانپزشک راهی جز حذف روکش کامپوزیتی و کشیدن دندان ندارد.
علائم زیر در کنار بوی نامطبوع دهان بعد از کامپوزیت دندان می تواند نشان دهنده عفونت دندان کامپوزیت شده باشد. در صورت مشاهده این علائم هرچه سریعتر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
برای پیشگیری و رفع بوی بد دهان بعد از نصب کامپوزیت دندان راهکارهای زیر را امتحان کنید:
کلام آخر
پوسیدگی دندان و عفونت لثه به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اصلی ترین دلیل بوی بد دهان بعد از انجام ونیر کامپوزیت دندان است.
برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و ایجاد بوی نامطبوع دهان بهداشت دهان و دندان مورد توجه قرار داده و به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه نمایید. هرگونه علائم غیر عادی مانند سفیدی لثه و احساس درد اطراف کامپوزیت دندان را جدی بگیرید و به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 4.7 / 5. تعداد نظرات : 3
اولین نظر را شما ثبت کنید!