وجود برخی باورهای غلط درباره عصب کشی دندان، اطلاعات ناقص و اشتباه و تجربه ناخوشایند سایرین از عصب کشی دندان به دلیل مراجعه به دندانپزشک غیر متخصص باعث می شود برخی افراد از انجام درمان ریشه دندان هایشان خودداری کنند.
درحالی که با عصب کشی به موقع دندان می توان درد دندان را تسکین داده و دندان را حفظ کرد. به عبارت دیگر با درمان ریشه نیازی به کشیدن دندان نخواهد بود.
در ادامه به رایج ترین شایعات و باورهای غلط درباره عصب کشی دندان خواهیم پرداخت.
التهاب و عفونت پالپ دندان باعث درد و ناراحتی بیمار می شود. درمان عصب کشی این عفونت و التهاب را از بین برده و درد دندان را درمان می کند. بنابراین عصب کشی نه تنها موجب ایجاد درد در دندان نمی شود بلکه درد به وجو آمده را برطرف می نماید.
در گذشته برای عصب کشی دندان، بی حسی انجام نمی شد و این درمان دردناک بود. اما امروزه عصب کشی با بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار هیچ دردی را حس نمی کند.
در صورتی که عفونت دندان شدید باشد، دندانپزشک قبل از درمان ریشه آنتی بیوتیک مناسب تجویز می کند.
بعد از عصب کشی دندان، عصبی وجود ندارد که سیگنال درد را منتقل کند اما التهاب بافت های مجاور باعث می شود تا چند روز نواحی اطراف دندان عصب کشی شده حساس بوده و بیمار احساس درد داشته باشد.
این درد ممکن است مداوم یا فقط در حین جویدن وجود داشته باشد. برای تسکین درد تا زمان بهبودی می توانید از مسکن استفاده نمایید.
وضعیت درمان و عفونت پیش از درمان در این احساس درد دخالت دارند. برخی افراد بعد از عصب کشی هیچ دردی ندارند.
حساس ماندن دندان تا مدت طولانی بعد از عصب کشی طبیعی نیست. در صورتی که دندان تا چند ماه بعد از عصب کشی حساس باشد نشان دهنده عدم شناسایی و درمان مجراهای فرعی ریشه در حین درمان یا ترک خوردن دندان تا ریشه است.
این وضعیت باید توسط دندانپزشک بررسی و درمان شود. درصورتی که ریشه دندان شکسته باشد تنها راه حل کشیدن دندان است.
در درمان عصب کشی به منظور التیام و حفظ دندان، کانال های ریشه تمیز و ضدعفونی می شوند. بنابراین با عصب کشی دندان از بین نمی رود.
رگ های خونی و عصب های دندان باعث می شوند هنگامی که دندان در اثر پوسیدگی، عفونت، التهاب یا ضربه دچار آسیب شده است، فرد در آن ناحیه درد احساس کند.
پس از عصب کشی، در صورت هرگونه آسیب دیدگی دندان قادر نیست سیگنال درد ارسال نماید. به همین دلیل برای اطمینان از سلامت دندان عصب کشی شده لازم است چکاب های دوره ای انجام شود.
دندانی که تحت عصب کشی قرار می گیرد پوسیدگی گسترده و پرشدگی بزرگی دارد. دندان با پرشدگی زیاد مستعد شکستگی است. لذا بهتر است برای محکم شدن دندان و محافظت از آن در برابر آسیب های جدید دندان عصب کشی شده روکش شود.
هیچ چیز نمی تواند از نظر زیبایی و کارایی جایگزین دندان طبیعی باشد. به همین دلیل نجات و حفظ دندان طبیعی با استفاده از درمان ریشه و عصب کشی بهتر و کم هزینه تر از کشیدن و جایگزین کردن دندان با درمان هایی مانند ایمپلنت و بریج دندان است.
عصب کشی در صورتی که به درستی و با استفاده از مواد مرغوب و روکش مناسب انجام شود، بسیار موفقیت آمیز بوده و می تواند سال های سال و حتی تا آخر عمر حفظ شود.
حتی درصورتی که دندان عصب کشی شده دچار عفونت شود، می توان با هزینه مناسب درمان را تکرار کرد و دندان را نجات داد.
دندانی که نیاز به درمان ریشه دارد همیشه دردناک نیست. در واقع ممکن است دندان قبلا از دست رفته باشد و هیچ دردی نداشته باشد.
دندانپزشک یا متخصص درمان ریشه با روش های مختلف آسیب دیدگی یا عفونت پالپ دندان را بررسی می کند. به این ترتیب لزوم عصب کشی را برای دندانی که درد ندارد تشخیص می دهد.
چنانچه نزدیک دندان آسیب دیده یک برآمدگی مشاهده کردید، حتی در صورتی که دندان درد نداشت به دندانپزشک مراجعه نمایید.
این برآمدگی فیستول نامیده می شود و مجرایی برای تخلیه ترشحات عفونی بافت است. فیستول فشار ناشی از تشکیل و تجمع عفونت داخل بافت را می گیرد. به همین دلیل است که بیمار دردی را حس نمی کند.
این عفونت باید با عصب کشی درمان شود. در غیر این صورت بافت های مجاور نیز عفونی خواهد شد.
تعداد جلسات مراجعه برای درمان ریشه به تعداد دندان های تحت درمان، تعداد کانال های ریشه، دشواری فرآیند درمان و عفونت دندان دارد.
چنانچه دندان عفونت شدید داشته باشد ابتدا داروی خوراکی تجویز می شود یا دندانپزشک برای ضد عفونی مجرای ریشه در آن ناحیه داروی موضعی قرار می دهد. در این حالت بعد از گذشت چند روز و رفع کامل عفونت، درمان تکمیل خواهد شد.
در صورت عدم وجود عفونت یا عارضه خاص، عصب کشی در یک جلسه 1 الی 2 ساعته انجام می شود.
حفظ دندان طبیعی کاری است که اکثر دندانپزشکان آن را توصیه می کنند. با کشیدن دندان یک فضای خالی در دهان ایجاد شده و عوارضی مانند مشکل در جویدن، جابه جایی دندان های مجاور به سمت فضای خالی، درد فک و مشکلات بایت را به دنبال دارد.
عصب کشی بهترین و مقرون به صرفه ترین راه حل برای حفظ دندان طبیعی آسیب دیده است.
برخی ادعا می کنند عصب کشی دندان باعث بروز بیماری های دیگر در فرد می شود. این ادعا کاملا بی اساس و غیر منطقی بوده و درمان ریشه ایمن و بی خطر است. عصب کشی باعث درمان عفونت ریشه دندان و حذف باکتری ها از کانال های ریشه می شود.
علاوه بر این عصب کشی بر خلاف کشیدن مانع از ورود باکتری های طبیعی موجود در دهان به جریان خون و ایجاد بیماری های عفونی خواهد شد.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!