انواع فیکسچر ایمپلنت چیست و دارای چه ویژگی هایی هستند؟ ایمپلنت دندانی در حال حاضر بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته، بازیابی زیبایی و عملکرد دندان است. فناوری ایمپلنت در سال های اخیر به سرعت پیشرفت کرده است. این امر امکان انتخاب مناسب ترین ایمپلنت را برای هر بیمار با توجه به ساختار لثه و استخوان فک فراهم می کند. خود ایمپلنت از چندین قسمت مختلف تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته اند. فیکسچر ایمپلنت مهم ترین قسمتی است که به عنوان ریشه دندان جدید شما عمل می کند.
اتصالات ایمپلنت انواع مختلفی دارند که قبل از انتخاب آن ها باید بدانید و با توجه به مزایا و معایب هریک بهترین را با کمک دندانپزشک خود انتخاب کنید. در این مقاله به شما در مورد فیکسچرها، انواع، عملکرد و نحوه نصب آن ها سخن خواهیم گفت.
این دستگاه یک پیچ استوانه ای کوچک است و در استخوان فک کاشته می شود که به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل کند. از آنجایی که این دستگاه براساس عملکرد ریشه طبیعی دندان طراحی شده است، شبیه یک ریشه دندان طبیعی روی پایه مخروطی شکل است.
فیکسچرها نیز به دلیل زیست سازگاری تیتانیوم هستند. در برخی موارد، با هیدروکسی آپاتیت نیز پوشانده شده که به چسباندن ایمپلنت به استخوان اطراف بهتر کمک می کند.
اندازه های مختلف انواع فیکسچر ایمپلنت نیز بسته به دندانی که قرار است جایگزین شود موجود است. به عنوان مثال، دندان های آسیاب اغلب به فیکسچرهای با قطر بزرگ تر نیاز دارند. در برخی موارد، دندانپزشک شما ممکن است زیگوماتیک را نیز توصیه کند. اینها ایمپلنت های خاصی هستند که در استخوان فک و گونه کاشته می شوند. آن ها اغلب زمانی استفاده می شوند که توده استخوان های فک کافی نباشد.
از بین همه روش های جایگزینی برای دندان های از دست رفته، ایمپلنت های دندانی مانند ریشه های یک دندان طبیعی عمل میکنند. هنگامی که فیکسچر روی استخوان فک قرار می گیرد، در فرایندی به نام osseointegration با استخوان اطراف ترکیب می شود. هنگامی که ذوب می شود، مانند یک ریشه دندان طبیعی عمل می کند و باعث جویدن راحت و ظاهر طبیعی دندان می شود.
اما انواع فیکسچر ایمپلنت چیست؟ به طور کلی، سه نوع کاشت ایمپلنت وجود دارد که می توانید بهترین مدل را از بین آن ها انتخاب کنید: اندوستال، که ایمن ترین و رایج ترین است. در مرحله بعد، Subperiosteal توصیه می شود و پس از آن Zygomatic، آخرین و پیچیده ترین، که به ندرت استفاده می شود.
رایج ترین نوع فیکسچر برای ایمپلنت دندان، ایمپلنت های Endosteal هستند که برای بیشتر بیماران مناسب اند، اما این نوع برای جوش خوردن، به استخوان فک خوب و مناسب نیاز دارد. این اتصالات ایمپلنت اجزای نگهدارنده ای هستند که به استخوان فک پیچ می شوند و دندان های مصنوعی به آن ها متصل می شوند. پس از عمل، بهبودی نهایی مدتی طول می کشد، زیرا برای ترکیب شدن و ایجاد یک پایه محکم به زمان نیاز دارد. پس از بهبود، دندان های مصنوعی بر پایه قرار می گیرند تا با دیگر دندان های اطراف متناسب شوند.
یکی دیگر از انواع فیکسچر ایمپلنت دندان به عنوان ایمپلنت ساب پریوستئال شناخته می شود. این روش انتخاب اولیه برای افرادی است که برای ایمپلنت اندوستئال مناسب نیستند. ایمپلنت های ساب پریوستئال به جای اینکه روی استخوان فک ثابت شوند، بالای استخوان اما زیر خط لثه قرار می گیرند.
یک قاب فلزی در زیر خط لثه قرار می گیرد و یک پایه به آن متصل می شود. سپس لثه در اطراف قاب تقویت می شود تا آن را در جای خود نگه دارد. پروتزها روی اباتمنت ها قرار می گیرند که پیچ های کوتاه و محکمی هستند که درست بالای خط لثه قرار می گیرند. این روش تنها در صورتی به کار می رود که بیمار استخوان فک کافی و قوی برای قرار دادن ایمپلنت نداشته باشد یا اینکه فرد مایل به انجام جراحی های گسترده دهان و دندان برای افزودن استخوان به ناحیه مورد نظر نباشد.
ایمپلنت زیگوماتیک نادرترین نوع از انواع فیکسچر ایمپلنت دندان است. این روش نسبت به روش های دیگر پیچیده تر است و تنها در صورتی انجام می شود که استخوان فک کافی برای انجام دو نوع ایمپلنت قبلی وجود نداشته باشد. در این روش ایمپلنت به جای استخوان فک بر روی استخوان گونه بیمار قرار می گیرد.
فیکسچر دارای خواص منحصر به فردی است که می تواند مزایای قابل توجهی برای بیماران داشته باشد. برخی از ویژگی های فیکسچر عبارتند از:
معمولا جنس این مواد تیتانیوم است. تیتانیوم فلزی است که کاملا با بدن سازگاری دارد، ضد حساسیت بوده و به مرور زمان خورده نمی شود.
هنگامی که دندان کشیده می شود، استخوان فک تمایل به کوچک شدن دارد. این اغلب منجر به عوارضی برای دندان های دیگر می شود که می توانند حرکت کنند و بیفتند. علاوه بر مزیت زیبایی، انواع فیکسچر ایمپلنت باعث تحریک استخوان و جلوگیری از تخریب آن می گردد. با جایگزینی دندان از دست رفته، صورت کمتر فرورفته و جوان تر به نظر می رسد.
برخلاف استفاده از بریج دندانی که بر روی دندان های مجاور قرار می گیرد و گاهی آنها را ضعیف تر و مستعد ابتلا به باکتری ها می کند، فیکسچر ایمپلنت کاملا مستقل از دندان های دیگر است و هیچ تاثیری بر روی دندان های مجاور ندارد.
معمولا فیکسچر با مراقبت های دهان و دندان برای همیشه در دهان شما باقی می ماند. شاید لازم باشد که تاج دندان را پس از چند سال عوض کنید.
کاشت انواع فیکسچر ایمپلنت دندان تحت بی حسی موضعی انجام می شود. جراح با برش لثه ها به استخوان می رسد. او با ایجاد یک سوراخ، ایمپلنت را قرار می دهد و سپس لثه را بخیه می زند. البته اگر در همان جلسه دندان را بکشید، کاشت ریشه راحت تر و موفقیت آمیزتر خواهد بود.
بعد از جراحی مرحله اصلی بهبودی فرا می رسد. باید کمی صبر کنید و مراقب باشید که پیوند استخوان و فیکسچر به خوبی انجام شود. این مرحله چند ماه به طول می انجامد و در این مدت ایمپلنت به استخوان جوش می خورد و استخوان و بافت لثه بهبود می یابند. سپس سایر قسمت های ایمپلنت به پایه متصل می شوند.
برای قرار دادن ریشه دندان در ایمپلنت باید از ماده ای استفاده شود که با استخوان فک ترکیب شود. موادی که می توانند با استخوان فک ترکیب شوند، خطر رد شدن توسط بدن را کاهش می دهند. برای این منظور، بیشتر از دو ماده زیر استفاده می شود:
تیتانیوم رایج ترین ماده مورد استفاده در انواع فیکسچر ایمپلنت های دندانی است. این ماده معدنی بسیار سبک و سخت است و به دلیل زیست سازگاری با بافت استخوانی در اکثر بیماران کاربرد فراوانی دارد.
این ماده به دلیل ماندگاری بالایی که دارد جایگزینی عالی برای ریشه دندان است. اگرچه گران است، اما قابلیت زیرکونیوم برای جاسازی در استخوان فک بسیار خوب است و التیام آن سریع است.
به طور کلی قیمت انواع فیکسچر ایمپلنت بسته به کیفیت خدمات ارائه شده بیشتر یا کمتر خواهد بود. موارد زیر ممکن است بر قیمت تاثیر می گذارد:
در صورتی که به دنبال کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد هستید می توانید با کارشناسان مطب دکتر تماس بگیرید و نوبت خدمات درمانی و زیبایی مورد نظر خود را دریافت نمایید. تمامی خدماتی که در مطب دکتر جمشیدی در سعادت آباد ارائه می شوند هزینه مناسبی دارند و با رعایت بهداشت و سلامت بیماران هستند.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 4.3 / 5. تعداد نظرات : 3
اولین نظر را شما ثبت کنید!