یکی از سوالات رایجی که بسیاری از بیماران قبل از انجام عصب کشی دندان می پرسند این است که عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟
عصب کشی دندان یا درمان ریشه یکی از روش های رایج برای درمان پوسیدگی ها و آسیب های وارده به پالپ و ریشه دندان است. زمانی که پوسیدگی یا عفونت به پالپ دندان رسیده باشد، بیمار معمولا با شکایت از درد دندان غیر قابل تحمل و مقاوم به مسکن، حساسیت شدید دندان به مواد قندی، حساسیت دندان به سرما و گرما و بی قراری هنگام خواب و بیداری به دندان پزشک مراجعه می کند.
دندانپزشک با معاینه دندان و گرفتن عکس رادیولوژی میزان پوسیدگی و عفونت دندان را به طور دقیق تعیین می کند و در صورت تشخیص اثر بخش نبودن درمان های ترمیمی، درمان عصب کشی رابرای دندان توصیه می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عصب کشی دندان و پاسخ به سوال “عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟” تا پایان با این مقاله از سایت کیلینیک دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی همراه باشید.
مدت زمان و تعداد جلسات لازم برای عصب کشی دندان با توجه به شرایط فرد، وضعیت، موقعیت و تعداد کانال های ریشه دندان ها متفاوت است.
دندان های آسیاب و دندان های عقبی معمولا 2 یا بیشتر کانال ریشه دارند. در حالی که دندان های ردیف جلو معمولا یک کاناله هستند.
از این رو عصب کشی دندان های عقبی بیشتر از دندان های جلو طول می کشد. به طور کلی زمان مورد نیاز برای عصب کشی دندان ها بین 30 تا 90 دقیقه می باشد. به طوری که کمترین زمان مربوط به دندان های قدامی و بیشترین زمان مربوط به دندان های خلفی و آسیاب است.
بسیاری از دندانپزشکان عصب کشی دندان را در یک یا دو جلسه انجام می دهند اما گاهی با توجه به وضعیت دندان و شرایط بیمار ممکن است تعداد جلسات درمان بیشتر شود.
اگرچه امروزه با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در حوزه تکنولوژی و دانش اندودنتیکس تعداد درمان های عصب کشی در یک جلسه نسبت به گذشته افزایش چشمیگیری داشته است.
در هر جلسه از درمان عصب کشی، دندانپزشک ابتدا با استفاده از بی حسی موضعی دندان مورد نظر را بی حس می کند. آنگاه با یک مته کوچک یک نقطه دسترسی به داخل دندان ایجاد می کند تا از طریق آن بتواند پالپ آسیب دیده و عفونی دندان را بردارد. سپس از یک ماده مخصوص برای از بین بردن باکتری های عامل ایجاد عفونت و ضد عفونی کردن بافت باقی مانده دندان استفاده می کند.
بعد از پایان درمان و ضد عفونی تمامی کانال های ریشه دندان، دندان توسط مواد پر کننده و ترمیمی کامپوزیت یا آمالگام پر می شود.
پاسخ این سوال به طور خلاصه “خیر” است. در واقع میزان موفقیت درمان عصب کشی را تعداد جلسات درمان تعیین نمی کند. تعداد جلسات لازم برای عصب کشی را دندانپزشک با توجه به شرایط و میزان تحمل بیمار و وضعیت دندان مورد درمان تعیین می کند.
دندانپزشک تشخیص می دهد درمان عصب کشی را در یک یا دو جلسه یا بیشتر انجام دهد. درمان های بیش از دو جلسه خیلی رایج نیست.
هر دندانی که دچار پوسیدگی می شود لزوما نیازی به درمان عصب کشی ندارد. در مراحل اولیه پوسیدگی، می توان دندان را با درمان هایی مانند ترمیم و پر کردن دندان نجات داد.
اما زمانی که پوسیدگی دندان پیشرفت کرده و به پالپ دندان که محل قرارگیری اعصاب و عروقی خونی دندان است می رسد، روش که برای درمان این دندان مورد استفاده قرار می گیرد عصب کشی یا درمان ریشه است.
در صورتی که دندان در این مرحله که معمولا با درد و حساسیت شدید نسبت به مواد قندی، گرما و سرما و فشار جزیی است درمان نشود، دندان آسیب بیشتری می بیند. به طوری که چاره ای جز کشیدن دندان وجود ندارد.
به طور کلی علائمی که می تواند نشان دهنده لزوم انجام عصب کشی دندان باشد عبارتند از:
یکی از مهمترین علائم نشان دهنده نیاز دندان به درمان عصب کشی احساس درد بسیار شدید در دندان است. این درد اغلب با نوشیدن مایعات سرد و داغ تشدید می شود. در این شرایط بهتر است هر چه سریعتر برای انجام عصب کشی و نجات دندان به دندانپزشک مراجعه شود.
دندان ممکن است به دلایل مختلف دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود. شکستگی دندان گاهی مختصر و در حد لب پر شدن است اما گاهی عمیق بوده و تا ریشه دندان پیشروی می کند. شکستگی عمیق دندان راه را برای نفوذ باکتری ها به ریشه دندان باز کرده و به مرور باعث ایجاد عفونت در این ناحیه می شود. دراین حالت نیز دندان نیاز به درمان عصب کشی دارد.
التهاب و تورم لثه اغلب نشان دهنده بروز مشکل در زیر سطح خود و ریشه دندان است. به ویژه در حالتی دندان بیمار آسیب دیده باشد تورم و آبسه در لثه می تواند لزوم انجام عصب کشی دندان را نشان دهد.
تغییر رنگ دندان به دلایل مختلف اتفاق می دهد. گاهی مصرف برخی خوراکی ها که حاوی مقدار زیادی رنگدانه هستند باعث تغییر رنگ دندان می شود که با انجام جرمگیری دندان یا بلیچینگ دندان، این تغییر رنگ برطرف می شود.
اما در برخی موارد تغییر رنگ دندان به دلیل عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و ناشی از آسیب های زیر سطحی دندان و آسیب در قسمت پالپ و عصب دندان است. لذا تغییر رنگ دندان را می توان یک علامت هشدار دهنده در مورد نیاز به درمان عصب کشی دندان در نظر گرفت.
زمانی که پوسیدگی دندان پیشرفت کرده و به عمق دندان می رسد، نجات دندان از طریق استفاده از نخ دندان، مسواک و دهانشویه یا حتی ترمیم و پر کردن دندان امکان پذیر نیست. در این حالت حفره کوچکی در دندان ایجاد شده است که بیمار معمولا آن را نادیده می گیرد. اما در این وضعیت چاره ای جز عصب کشی دندان وجود ندارد.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!