تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان چیست و کدام روش برای دندان های شما مناسب تر است؟ برای پاسخ به این سوال لازم است ابتدا روش درمانی و کاربرد بلیچینگ و جرمگیری دندان را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم روش مناسب را انتخاب نماییم.
هر دو روش بلیچینگ و جرمگیری موجب سفیدی و روشن تر شدن دندان ها می شوند. اما نوع و میزان سفید شدن دندان ها متفاوت است.
جرمگیری یک روش درمانی برای حذف کردن املاح و رسوبات روی دندان و از بین بردن بوی بد، بدرنگی و زبری دندان ها است. بلیچینگ یک روش زیبایی برای سفید کردن دندان ها و پاک کردن لکه و رنگدانه هایی است که به مرور زمان یا به صورت ژنتیکی روی دندان به وجود آمده اند.
جرم گیری، رنگ طبیعی دندان را روشن تر نمی کند بلکه با برداشتن جرم ها و رسوبات باعث آشکارشدن رنگ واقعی دندان می شود.
بزاق دهان به طور طبیعی با میکروب ها و مواد غذایی و باکتری های دهان ترکیب شده و لایه ای به نام پلاک روی دندان ایجاد می کند. زیاده روی در نوشیدن چای و استعمال سیگار نیز یکی از از دلایل ایجاد رنگ دانه و رسوب روی دندان است.
پلاک ها معمولا در قسمت های پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آن ها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر دیده می شوند. این رسوبات به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان خواهند شد. تنها راه از بین بردن پلاک و رسوبات، جرمگیری دندان است. طی فرآیند جرمگیری املاح رسوب کرده در بین دندان و لثه ها از بین می رود.
به این ترتیب رنگ طبیعی دندان ظاهر شده و دندان ها سفیدتر به نظر می رسند. در واقع جرمگیری رنگ دندان را از حالت طبیعی سفیدتر نمی کند.
در صورتی که فرد به بهداشت دهان و دندان خود توجه نداشته باشد لازم است به طور مرتب دندان های خود را جرمگیری نماید. اما در صورت رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان نیاز به جرمگیری به حداقل می رسد. بهتر است هر فرد هر 6 الی 12 ماه یک بار برای بررسی نیاز به جرمگیری به دندانپزشک مراجعه نماید.
در روش بلیچینگ، ماده سفیدکننده (بلیچ) به داخل دندان نفوذ کرده و رنگ دندان را از داخل روشن تر می کند. همچنین لکه ها و رنگدانه هایی که در اثر عوامل ژنتیکی، افزایش سن، افراط در مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی، استعمال دخانیات، سایش مینا و دیده شدن بیشتر عاج دندان روی دندان به وجود آمده اند با این روش پاک می شوند.
بلیچینگ را می توان به دو روش بلیچینگ در مطب و بلیچینگ در منزل انجام داد. اگر می خواهید سفید شدن دندان هایتان با روشی سریع انجام شود، بلیچینگ در مطب را انتخاب کنید. اما اگر عجله ای ندارید و با روش بلیچینگ در منزل با سرعت کمتر و در مدت زمان بیشتر دندان های خود را سفید نمایید.
سفیدی دندان بعد از بلیچینگ بسته به میزان مراقبت از دندان ها و توجه به بهداشت دهان و دندان حدود 6 تا 24 ماه است. بعد از این مدت فرد برای داشتن دندان های سفید باید مجدد روش بلیچینگ در مطب یا بلیچینگ در منزل را به کار ببرد.
برای استفاده از روش بلیچینگ باید چند نکته را مد نظر قرار داد:
سوالی که برای اغلب مراجعه کنندگان متقاضی سفید کردن دندان پیش می آید این است که هزینه بلیچینگ بیشتر است یا جرمگیری دندان؟
در پاسخ به این سوال باید گفت هزینه هر روش برای افراد متختلف متفاوت است. مواردی از قبیل تعداد لکه ها، عمق لکه ها، میزان جرم موجود روی دندان ها و سلامت لثه تعیین کننده هزینه نهایی بلیچینگ و جرمگیری می باشند.
بلیچینگ و جرمگیری دو روش متفاوت برای سفید کردن دندان ها هستند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. نوع سفید کردن دندان و میزان آن در بلیچینگ و جرمگیری فرق دارد. هریک از این روش ها در صورتی که به درستی و توسط متخصص دندانپزشکی انجام شود ضرری ندارند و آسیبی به دندان وارد نخواهد کرد.
با توجه به مطالب ارائه شده این نتیجه بدست می آید که جرم گیری نمی تواند دندان های شما را کاملا سفید نماید. در واقع جرم گیری با برداشتن جرم و پلاک ها موجب نمایان شدن رنگ طبیعی دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان و بیمارهای لثه خواهد شد و یک روش درمانی به شمار می رود.
اما بلیچینگ صرفا با استفاده از مواد شیمیایی دندان شما را چند درجه سفیدتر و روشن تر می کند و یک روش زیبایی دندان است.
بنابراین اگر دندان های سالم و مرتبی دارید و دوست دارید با دندان هایی سفید لبخند زیباتری داشته باشد روش بلیچینگ برای شما مناسب است. اگرچه گاهی به تشخیص دندانپزشک لازم است پیش از بلیچینگ دندان ها جرمگیری شوند.
اما اگر رنگ دندان های شما به دلیل تجمع پلاک های دندانی تغییر کرده و موجب ظاهر ناخوشتیند و بوی بد دهان شما شده است بهتر است برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و عفونت لثه دندان های خود را جرمگیری نمایید. با انجام جرمگیری علاوه بر مراقبت از دندان ها، ظاهر آن ها نیز با حذف رسوبات سفیدتر به نظر می رسد.
نکته پایانی: هیچ یک از این روش ها برای کودکان مورد استفاده قرار نمی گیرد و تنها افراد بالای 17 سال مجاز به استفاده از روش های سفید کردن دندان هستند.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!