سیاه شدن لثه دندان روکش شده از جمله موضوعات مهمی بوده که ذهن اکثر افراد را به خود درگیر کرده است. یکی از سوالات متداول در اینباره، این است که چرا لثه ها در اطراف دندان های روکش شده پس از مدتی سیاه می شوند. این مشکل در بین بسیاری از افرادی که دندان های خود را روکش می کنند، رایج است. نیاز است که در این رابطه علت سیاه شدن لثه، شناسایی و جهت رفع آن اقدامات لازم را انجام داد. جهت درمان این مشکل، لازم است به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمود. سیاه شدن لثه در اطراف روکش دندان می تواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله این موارد می توان به چسبندگی ضعیف روکش، استفاده از روکش دندان ارزان قیمت و… اشاره نمود. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با فاکتورهای تاثیرگذار بر تغییر رنگ لثه در اطراف روکش دندان آشنا نماییم. پس با ما تا انتها همراه باشید.
بسیاری از افراد بر این باورند که رنگ طبیعی لثه ها باید صورتی باشد. در حالی که رنگ لثه در همه افراد یکسان نیست. یکی از مهمترین این دلایل، وجود ملانین در لثهها است که باعث تعیین رنگ پوست، مو، چشم و همچنین لثه میشود. رنگ لثه در بسیاری از افراد صورتی و در برخی افراد دیگر، تیره است. البته رنگ لثه هر فردی می تواند در طیف مختلفی از رنگ های قهوه ای یا سیاه قرار بگیرد. اگر رنگ لثه های شما در مقایسه با سایر افراد متفاوت است، نیازی نیست که نگران باشید. در غیر اینصورت، نیاز است که حتما به پزشک مراجعه نمایید تا علت این مسئله مشخص شود. این موضوع به ویژه برای افرادی دارای دندان های روکش شده هستند، اهمیت بالایی دارد.
سیاه شدن لثه دندان روکش شده، دلایل متفاوتی دارد. یکی از مشکلاتی که بعد از ساخت و نصب تاجهای دندانی ایجاد می شود، بروز خطوط تیره رنگ اطراف لثه میباشد. از آنجایی که تاج های دندانی از جنس فلز ساخته شده اند، امکان بروز مشکل بعد از نصب آن وجود دارد. زیرا تاج های دندان مصنوعی به آسانی اجازه عبور نور از لابلای دندان ها را نمی دهند. این امر می تواند از تغییر رنگ لثه ها در اطراف روکش دندان جلوگیری نماید. دندان طبیعی به خاطر ساختار طبیعی که دارد، امکان عبور نور از لابلای دندان ها را به راحتی فراهم می کند. اما در رابطه با تاجهای دندانی از جنس فلز، این امکان وجود ندارد.
امروزه، در ساخت تاج های دندانی از مواد سرامیکی استفاده می شود. تاج های سرامیکی در مقایسه با تاج های فلزی، شفافیت بیشتری داشته و امکان عبور نور از لابلای دندان ها را فراهم می کنند. بنابراین، نور میتواند از طریق آنها عبور کند و مانع از بروز خطوط تیرهرنگ اطراف تاج دندان شود.
یکی از مشکلاتی که باعث نارضایتی بسیاری از بیماران می شود، سیاه شدن لثه دندان روکش شده است. تیرگی رنگ و سیاهی به دلیل محل اتصال روکش دندان به بافت نرم لثه رخ می دهد. این اتفاق عمدتا به دلایل زیر رخ میدهد:
البته دندانپزشک با بررسی وضعیت دندان های بیمار می تواند به علت دقیق سیاه شدن لثه دندان روکش شده، پی برده و بهترین درمان را جهت رفع آن پیشنهاد دهد.
امکان سیاه شدن لثه دندان بعد از کاشت ایمپلنت هم وجود دارد. سیاه شدن لثه پس از ایمپلنت میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در زیر به برخی از این دلایل اشاره خواهیم کرد:
برای تشخیص دقیق علت سیاه شدن لثه دندان روکش شده، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک میتواند با بررسی و ارزیابی دقیق موقعیت، علت را تشخیص داده و نیز راهنماییهای لازم را به شما در اینباره ارائه دهد.
بهترین راهکار درمانی جهت رفع سیاه شدن لثه دندان روکش شده، مراجعه به دندانپزشک جهت جایگزینی روکش قبلی با روکش جدید می باشد. البته قبل از ساخت روکش جدید، باید اطمینان حاصل شود که بافت لثه در وضعیت سالم و بهینه قرار دارد. یک راه دیگر این است که دندانپزشک از مواد پرسلن کامل به جای پرسلن روی فلز برای روکش دندان استفاده نماید. البته انتخاب بهترین راهکار درمانی برای هر فردی متفاوت بوده و به نظر و صلاحدید دندانپزشک معالج بستگی دارد.
رفع سیاهی لثه ممکن است، نیازمند تشخیص دقیق علت آن باشد. در کنار مراجعه به دندانپزشک برای تشخیص صحیح و درمان مورد نیاز، میتوانید از سایر راهکارهای بی خطر درمانی هم استفاده نمایید.
این روشها، امکان دارد در برخی افراد نتیجه بخش باشد. در برخی موارد علت سیاهی و تغییر رنگ لثه به فاکتورهای دیگر بستگی دارد. بنابراین، بهتر است با یک دندانپزشک متخصص مشورت کرده تا علت جهت انتخاب بهترین روش درمان، تشخیص داده شود.
این مقاله از این رو تهیه شده است تا به شما عزیزان در رابطه با مشکلات رایج دندانپزشکی، اطلاعات جامعی داده شود. در صورت نیاز به هرگونه خدمات درمانی می توانید با مشاوران ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی ارتباط برقرار کنید. شما همچنین می توانید با کارشناسان مطب از طریق تکمیل فرم درخواست مشاوره در ارتباط باشید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 4.2 / 5. تعداد نظرات : 5
اولین نظر را شما ثبت کنید!