آیا پر کردن دندان بعد از عصب کشی ضروری است؟ چند روز بعد از عصب کشی دندان را پر کنیم؟
آیا دندانپزشک بلافاصله بعد از عصب کشی، دندان را پر می کند؟ پوسیدگی دندان اگر به موقع درمان نشود باعث آسیب به ریشه و عصب دندان می شود. درمان ریشه دندان که در اصطلاح به آن عصب کشی گفته می شود بهترین روش برای حفظ دندان و نجات آن از پوسیدگی است.
عصب کشی دندان فرآیندی است که طی آن متخصص درمان ریشه، بافت آسیب دیده و پوسیده دندان و پالپ عفونی داخل دندان را خارج کرده و سپس به درمان کانال های ریشه دندان می پردازد.
بدون درمان ریشه، دندان به طور کامل از بین می رود و حتی می تواند به دندان مجاور آسیب وارد کند. با خارج کردن بافت عفونی داخل دندان و عصب کشی از انتقال عفونت به لثه، استخوان فک و دندان های دیگر جلوگیری می شود.
درمان ریشه دندان یک درمان مهم و تخصصی است که باید توسط متخصص اندودنتیست انجام شود. دندانپزشک پس از رفع مشکل ریشه، حفره ایجاد شده در دندان را به طور موقت پانسمان می کند تا در مراجعه بعدی دندان را پر کرده و روکش نماید. پرکردن دندان مانع نفوذ باکتری به دندان شده و از ایجاد عفونت مجدد در دندان جلوگیری می کند.
برای کسب اطلاعت بیشتر درمورد لزوم عصب کشی و پر کردن دندان بعد از عصب کشی تا پایان با این مقاله از کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی همراه باشید.
اگر شما درد شدیدی را در دندان خود حس می کنید به طوری که به نواحی اطراف نیز سرایت می کند و این درد در زمان مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های سرد و داغ بیشتر می شود، به احتمال زیاد خرابی و پوسیدگی دندان شما به حدی پیشرفت کرده که به ریشه رسیده است.
در این حالت بخش داخلی و پالپ دندان که بافت زنده، عصب ها و رگ های خونی را در خود جای داده است ملتهب و عفونی شده و موجب احساس درد دندان شده است. در چنین شرایطی برای درمان درد و نجات دندان باید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا بعد از درمان کانال ریشه یا عصب کشی را برای دندان آسیب دیده شما انجام دهد.
متخصص درمان ریشه دندان برای آنکه به کانال های ریشه و قسمت های آسیب دیده دندان دسترسی پیدا کند و بتواند بافت های عفونی و پوسیده را خارج نماید باید حفره ای در دندان ایجاد کند. با اینکار بخشی از مینا و عاج دندان از بین می رود. لذا دندانپزشک بعد از رفع مشکل ریشه، حفره ایجاد شده در دندان را با مواد مخصوص پر و ترمیم کند.
در برخی موارد که سطح پوسیدگی دندان وسیع است، دندانپزشک مجبور است قسمت های زیادی از دندان را حذف کند تا اثری از پوسیدگی و آلودگی باقی نماند. لذا در این شرایط که دندان طبیعی بسیار ضعیف می شود برای حفظ دندان لازم است بعد از پر کردن، دندان روکش شود.
انجام همزمان عصب کشی و پر کردن دندان به سطح آسیب دیدگی دندان و شرایط بیمار بستگی دارد. در حالتی که مقدار آسیب دندان کم باشد و عفونت دندانی به لایه های زیرین دندان و کانال ریشه سرایت نکرده باشد، درمان عصب کشی و پر کردن به صورت همزمان و طی یک جلسه مشکلی ایجاد نمی کند.
اما در شرایطی که مقدار آسیب دیدگی دندان زیاد است و کانال های ریشه دندان باید به دقت درمان شوند، پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی می تواند مشکل ساز شود و بیمار را دچار عوارض عصب کشی نماید.
زیرا به علت عفونت شدید دندان ممکن است عصب کشی به تنهایی در چند جلسه انجام شود تا متخصص درمان ریشه مطمئن شود که تمامی قسمت های عفونی دندان را خارج کرده است. در موارد عفونت بسیار زیاد دندان، دندانپزشک بعد از درمان کانال های ریشه دندان را با استفاده از مواد پر کننده موقت پانسمان می کند تا التهاب ناشی از عفونت التیام یابد سپس دندان را با مواد ترمیم کننده پر می کند.
در دوره ای که دندان پانسمان شده است، بیمار باید با دقت از دندان خود مراقبت کند تا از نفوذ مجدد آلودگی و دندان درد جلوگیری شده و روند درمان طولانی نشود.
همانطور که گفته شد درمان عصب کشی توسط متخصص درمان ریشه دندان انجام می شود. متخصص درمان ریشه تنها اقدامات مربوط به خارج کردن بافت های پوسیده و عفونی دندان که امری پیچیده و حساس است را انجام می دهد و پر کردن دندان بر عهده او نیست. در واقع بعد از اتمام عصب کشی بیمار باید برای پر کردن دندان به دندانپزشک عمومی مراجعه نماید.
خارج کردن بافت عفونی و کاهش التهاب دندان در در درمان عصب کشی در درجه اول اهمیت درمان قرار دارد.تصمیم گیری برای تعیین مدت فاصله عصب کشی دندان تا زمان مناسب برای پر کردن آن چند روز است، به عوامل مختلفی بستگی دارد و تشخیص پزشک ممکن است نسبت دندان های عصب کشی شده مختلف، متفاوت باشد .
بنابراین بعد از پایان درمان ریشه، می توانید سوالات خود را در مورد فاصله زمانی بین عصب کشی، پر کردن و روکش کردن دندان از دندانپزشک خود بپرسید.
برای عصب کشی و درمان ریشه دندان مراحل زیر انجام می شود:
کلام آخر
با توجه به مطالب گفته شده دندان بعد از عصب کشی و درمان ریشه باید با استفاده از موارد ترمیم کننده دندان پر شود. معمولا متخصص درمان ریشه، پرکردن دندان را انجام نمی دهد و بیمار برای اینکار باید به دندانپزشک عمومی مراجعه کند.
پانسمان دندان بعد از عصب کشی به هیچ عنوان جایگزین مواد پر کننده نیست و بیمار باید در زمان تعیین شده بعد از عصب کشی برای پر کردن آن اقدام کند. پر کردن دندان بعد از عصب کشی به حفظ دندان، جلوگیری از پوسیدگی و عفونت مجدد آن کمک می کند.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 4.6 / 5. تعداد نظرات : 16
اولین نظر را شما ثبت کنید!