ایمپلنت دندان بدون جراحی روشی مناسب برای افرادی است که به علت ترس از جراحی و درد و خونریزی ناشی از آن درمان ایمپلنت را انجام نمی دهند.
این روش بدون برش لثه و نیاز به بخیه زدن انجام می شود. بنابراین درد و خونریزی و عوارض بعد از جراحی را ندارد و برای افرادی که به دلیل بیماری هایی مانند فشار خون بالا و دیابت منع جراحی دارند مناسب است.
ایمپلنت روش درمانی مناسب برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته است. این درمان علاوه بر زیبایی ظاهری، جویدن غذا و صحبت کردن را برای شما راحتتر کرده و از عفونت لثه و تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری می کند.
ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه است؟ چه افرادی می توانند از این روش استفاده کنند؟ ایمپلنت بدون جراحی به چه روش هایی انجام می شود و چه مراحلی دارد؟
برای آشنایی بیشتر با ایمپلنت دندان بدون جراحی و مزایا و معایب این روش با ما همراه باشید.
ایمپلنت دندان بدون جراحی روشی نوین برای کاشت دندان بدون درد و خونریزی است. در این روش بافت لثه محل مورد نظر برای کاشت ایمپلنت دندان بدون برش و جراحی برداشته شده و پایه ایمپلنت در آن قرار داده می شود.
انجام این عمل بسیار سریع است. درد و خونریزی حین عمل و التهاب بعد از عمل نسبت به روش جراحی کمتر بوده و بیمار در مدت کوتاه تری بهبودی می یابد.
امروزه بسیاری از افرادی که به دلیل استرس جراحی و نگرانی درمورد درد و خونریزی و عوارض بعد از جراحی از کاشت ایمپلنت امتناع می کردند به کاشت ایمپلنت بدون جراحی گرایش پیدا کرده اند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ را مطالعه نمایید.
کاشت ایمپلنت بدون جراحی به دو روش زیر انجام می شود:
در این روش برای کاشت ایمپلنت، لثه به اندازه قطر پایه ایمپلنت از روی استخوان برداشته می شود. سپس پایه ایمپلنت درون حفره پانچ شده قرار می گیرد.
بعد از قرار گرفتن ایمپلنت در جای خود، حدود 3 ماه برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک زمان لازم است. درد و خونریزی این روش نسبت به روش جراحی بسیار کمتر است.
یکی از کاربردهای لیزر در دندانپزشکی کاشت ایمپلنت دندان است. در این روش با استفاده از تصویر سه بعدی از ساختار استخوان فک، رشته های عصبی و دندان ها، دندانپزشک محل ایجاد حفره را تشخیص داده و با کمک لیزر تنها بافت های لازم را بر می دارد و به بافت های سالم اطراف آسیبی وارد نمی شود.
اولین اقدام برای کاشت ایمپلنت دندان مراجعه به متخصص ایمپلنت است. دندانپزشک متخصص با معاینات بالینی و بررسی عکس ها و اسکن های مربوطه وضعیت استخوان فک و بافت لثه ارزیابی می کند. به این ترتیب می تواند بهترین روش کاشت ایمپلنت را با توجه به شرایط موجود به شما پیشنهاد دهد.
اگر وضعیت شما برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی مناسب تشخیص داده شود مراحل بعدی درمان آغاز می شود.
در این مرحله با کمک اسکن سه بعدی یا CBCT اطلاعاتی در مورد بافت سخت استخوان فک و بافت نرم لثه به دست می آید. با بررسی تمام اطلاعات بدست آمده از عکس ها و اسکن ها یک مدل سه بعدی از دهان بیمار تهیه می شود تا موقعیت و زاویه دقی ایمپلنت مشخص شود.
در این مرحله بدون نیاز به عمل جراحی و برش لثه، با کمک عمل دریلینگ یک سوراخ کوچک در بافت لثه ایجاد شده و پایه ایمپلنت درون آن قرار می گیرد. بعد از آن باید مدتی برای جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک زمان سپری شود.
بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، دندانپزشک تاج دندان دائمی را روی آن قرار می دهد.
برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی ابتدا باید مناسب بودن شرایط بیمار توسط دندانپزشک ارزیابی شود. در صورت وجود شرایط لازم، این روش گزینه ای مناسب برای افراد سیگاری، دیابتی و سایر افرادی است که منع جراحی دارند.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی به شرح زیر است:
بعد از کشیدن دندان باید استخوان کافی در فک وجود داشته باشد تا بستر مناسب برای کاشت ایمپلنت را فراهم کند. در صورت وجود استخوان کافی و نبود عفونت می توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد و نیازی به ترمیم محل دندان کشیده شده وجود ندارد.
متخصص کاشت ایمپلنت با عکس سی تی اسکن فک می تواند مناسب بودن ارتفاع و ضخامت استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان را تشخیص دهد. اگر بیمار تراکم استخوان فک بیمار کافی بوده و نیازی به عمل پیوند استخوان نداشته باشد دندانپزشک می تواند ایمپلنت بدون جراحی را برای او انجام دهد.
وجود دندان در مجاورت محل کاشت ایمپلنت و سلامت و کافی بدون لثه از شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی است. در غیر این صورت دندانپزشک ناچار است از روش جراحی استفاده نماید. در این عمل بخشی از بافت لثه کام بیمار برداشته شده و به ناحیه مورد نظر پیوند داده می شود.
روش ایمپلنت دندان بدون جراحی را نمی توان برای همه افراد بکار برد. از جمله افرادی که امکان کاربرد این روش برای آن ها وجود ندارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مطالعه این مطلب نیز می تواند برای شما مفید باشد: آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟
کاشت ایمپلنت بدون جراحی دندان نسبت به روش معمول و سنتی مزایا و فویدی دارد که به طور خلاصه عبارتند از:
با وجود مزایایی که برای ایمپلنت بدون جراحی گفته شد این روش معایبی نیز دارد:
هزینه ایمپلنت بدون جراحی به عوامل متعددی از جمله نوع و برند ایمپلنت، تعداد دندان های نیازمند ایمپلنت، وضعیت و شرایط بافت لثه و استخوان فک و هزینه لوازم جانبی مصرفی بستگی دارد.
البته با توجه به سریع و راحت بودن این روش کاشت ایمپلنت می تواند گفت هزینه نهایی کاشت ایمپلنت بدون جراحی نسبت به روش سنتی و جراحی کمتر است.
لازم به ذکر است انجام موفق ایمپلنت بدون جراحی، نیازمند تخصص، مهارت و تجربه بالای دندانپزشک است. بنابراین در انتخاب دندانپزشک خود نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد هزینه کاشت ایمپلنت بدون جراحی می توانید با کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی تماس بگیرید.
بعد از کاشت ایمپلنت بدون جراحی دندان برای پیشگیری از بروز هر نوع مشکل بهتر است نکات زیر را با دقت رعایت نمایید:
کلام آخر
کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی روشی مناسب برای پر کردن جای خالی دندان در افرادی است که از عمل جراحی ترس دارند با به دلیل بیماری های خاص امکان عمل جراحی و بخیه زدن برای آن ها وجود ندارد.
این روش نیازی به برش لثه و بخیه زدن برای کاشت ایمپلنت ندارد و دوره درمان و بهبودی آن بسیار کوتاه است.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 1
اولین نظر را شما ثبت کنید!