ارتودنسی یک راه مطمئن و تضمینی برای از بین بردن بی نظمی و ناهنجاری های دهان و دندان است. با اینکه درمان ارتونسی روشی موثر برای بهبود وضعیت دندان هاست، اما وجود براکت ها و سیم های ارتودنسی برای بسیاری از بیماران خوشایند نیست و این افراد معمولا به دنبال راه های کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی هستند.
درمان ارتودنسی به طور معمول حدود 1 تا 2 سال طول می کشد. این مدت زمان برای همه افراد یکسان نیست و به عوامل مختلفی مانند سن بیمار، روش درمانی و غیره بستگی دارد. در مطلب “مدت زمان درمان ارتودنسی چقدر است؟” به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم.
در این مقاله سعی کرده ایم روش های ساده و در عین حال کاربردی و موثر برای کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی را شرح دهیم. تا پایان با ما همراه باشید.
با گذر زمان و پیشرفت دستگاه ها و روش های ارتودنسی دندان، طول دوره انجام آن کاهش یافته است. با این حال اکثر بیماران از اینکه مدت زمان زیادی دستگاه ارتودنسی در دهان آن ها قرار داشته باشد راضی نیستند و به دنبال راه هایی برای کاهش این دوره هستند.
در ادامه به روش های کاربردی برای کاهش طول درمان ارتودنسی می پردازیم.
جویدن اشیا و خوارکی های سفت و خرد شونده مانند ناخن، سر مداد، آجیل، یخ، چیپس و نان خشک مصرف خوراکی های چسبنده مانند کارامل، شکلات و آدامس و گاز زدن خوارکی های ترد مانند سیب و هویج باعث می شود براکت ها و سیم های دستگاه ارتودنسی دچار آسیب شده و نیازمند ترمیم شوند. دستگاه ارتودنسی آسیب دیده نمی تواند به جابجایی و تصحیح موقعیت دندان ها کمک کند.
مدت زمانی که بر اثر آسیب دیدن و ترمیم دستگاه ارتودنسی تلف می شود باعث طولانی شدن دورده درمان ارودنسی خواهد شد. با مراقبت صحیح از دستگاه ارتودنسی می توانید طول درمان ارتودنسی را کاهش دهید.
در بسیاری از موارد برای کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی لازم است از حلقه های کشی یا الاستیک استفاده نمایید. استفاده از حلقه الاستیک با اعمال نیرو در جهت مناسب به حرکت دندان ها کمک می کند.
حلقه کشی باید هنگام غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج شود. اما بلافاصله آن را در جای خود قرار دهید. تعلل در این کار و کم بودن زمان حضور حلقه کشی در دهان باعث افزایش مدت زمان درمان ارتودنسی خواهد شد.
رعایت بهداشت دهان و دندان تاثیر بسزایی در کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی دارد. حفظ سلامت لثه دندان ها باعث می شود بافت ها بطور موثرتری به نیروی فشاری براکت ها واکنش نشان دهند.
همچنین در صورت عدم توجه به بهداشت دهان و دندان بروز مشکلاتی مانند عفونت لثه و پوسیدگی دندان، درمان این مشکلات در اولویت قرار می گیرد. همین مورد درمان ارتودنسی را به تاخیر می اندازد.
بروکسیسم یا دندان قروچه و فشردن دندان ها به هم، فشار زیادی به دندان ها وارد کرده و باعث اختلال در حرکت آن ها می شود. لذا به منظور کاهش مدت زمان درمان ارتونسی این عادت باید کنترل شود.
اگر دچار دندان قروچه هستید حتما این موضوع را ارتودنتیست خود اطلاع دهید. در موارد شدید شاید لازم باشد از محافظ شبانه استفاده کنید.
شما لازم است به طور مرتب برای بررسی وضعیت دندان ها و تنظیم بریس های ارتودنسی به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. تاخیر در زمان مراجعه باعث می شود براکت ها کارآیی لازم را نداشته باشند و طول دوره درمان طولانی تر شود. همچنین باید هرگونه مشکل یا تغییر غیر عادی وضعیت دندان ها و دستگاه ارتودنسی را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
طولانی بودن دوره ارتودنسی یکی از نگرانی ها و عوامل نارضایتی متقاضیان این روش درمانی است. با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی های مختلف، پیشرفت هایی نیز در روش های اتودنسی صورت گرفته که تسریع طول درمان آن بسیار کمک می کند.
فراموش نکنید برای داشتن دندان های مرتب و منظم و در عین حال سالم، باید صبور باشید و نباید با عجله و خواسته های غیر منطقی از دندانپزشک برای کاهش دوره درمان ارتودنسی، نتیجه نهایی را قربانی کوتاه شدن زمان کنید.
در حال حاضر متخصصین ارتودنسی، ارتودنسی سریع را به روش های مختلفی انجام می دهند:
بریس های ارتودنسی معمولی که مربیعی شکل هستند ابتدا تاج دندان و سپس ریشه را جابجا می کنند. اما استفاده بریس های جدید مثلثی باعث می شود ریشه و تاج دندان به طور همزمان حرکت کرده و در موقعیت مناسب قرار گیرند. این حرکت همزمان کل دندان باعث کوتاه شدن زمان درمان ارتونسی می شود.
در این روش بیمار یک دستگاه فعال کننده را به مدت 20 دقیقه در روز در دهان خود و روی براکت های ارتودنسی قرار می دهد. روش اکسل دنت با استفاده از تکنولوژی پالس دهی ملایم، باعث تسریع حرکت دندان ها با توجه به موقعیت بریس ها می شود.
در این روش سوراخ های میکروسکوپی در استخوان فک ایجاد می شود. این سوراخ ها باعث واکنش التهابی موضعی در استخوان شده و جریان خون و فعالیت سیتوکین ها را در این ناحیه افزایش می دهند.
افزایش فعالیت سیتوکین باعث افزایش فعالیت ریمدلینگ و بازسازی استخوان می شود. فعالیت بازسازی استخوان نیز باعث تسریع حرکت دندان خواهد شد.
روش جراحی برداشتن بافت دندان در ناحیه بین دندان ها نیز روشی جدید برای کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی است و با این کار فضای خالی برای حرکت دندان ها ایجاد می شود.
سخن آخر
اغلب روش های درمان ارتودنسی مانند گذشته دوره درمان طولانی ندارد و بیمار می تواند با مراجعه به ارتودنتیست با تجربه در کمتر از دو سال دندان هایی مرتب و بی نقص داشته باشد.
با کمک روش های ذکر شده می توانید مدت درمان ارتونسی را به طور قابل توجهی کاهش دهید. در صورت تمایل به استفاده از روش های جدید و ارتودنسی فوری با دندانپزشک خود مشورت کنید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 3
اولین نظر را شما ثبت کنید!