آیا پیوند لثه با لیزر امکان پذیر است؟ درمان تحلیل لثه با لیزر چگونه انجام می شود؟ علل تحلیل و عقب رفتن لثه چیست و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد؟
تحلیل لثه به وضعیتی گفته می شود که بافت لثه ای پوشاننده دندان ها عقب رفته و سطح زیادی از دندان قابل مشاهده است. این اتفاق معمولا برای افراد بالای 40 سال رخ می دهد.
بهترین راه برای پیشگیری از تحلیل لثه رعایت بهداشت دهان و دندان و در پیش گرفتن سبک زندگی درست است.
تحلیل لثه نه تنها تاثیری منفی در زیبایی لبخند و چهره دارد و اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه باعث می شود دندان ها به سرما و گرما حساس شده و مشکلاتی را برای سلامتی دهان و دندان ایجاد می کند. از این رو هر چه سریعتر باید برای درمان آن اقدام شود.
روش متداول برای درمان تحلیل لثه، عمل پیوند لثه است. این درمان به دو صورت جراحی سنتی و درمان تحلیل لثه با لیزر انجام می شود. در این مقاله از کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مهشید جمشیدی به بررسی روش درمان تحلیل لثه با لیزر خواهیم پرداخت تا پایان با ما همراه باشید.
روش های مختلفی برای حل مشکل تحلیل لثه پیش روی بیمار وجود دارد. یکی از بهترین راه ها استفاده از لیزر برای درمان تحلیل لثه است. با استفاده از این تکنولوژی به راحتی و در کوتاه ترین زمان می توان لثه ها را به حالت اولیه برگرداند و از پیشروی تحلیل و از بین رفتن لثه جلوگیری کرد.
این روش با استفاده از تکنولوژی بسیار پیشرفته انجام شده و در وقت و هزینه بیمار صرفه جویی می شود. استفاه از لیزر برای درمان مشکل تحلیل بافت لثه روشی بسیار مناسب برای افرادی است که از درد و خونریزی تیغ جراحی ترس دارند. این افراد می توانند بدون نگرانی لثه های خود را درمان کنند.
روش های زیادی برای درمان بافت نرم و جلوگیری از تحلیل لثه وجود دارد. استفاده از لیزر برای درمان لثه کمک می کند تا بافت های آلوده و آسیب دیده لثه به راحتی و بدون درد و خونریزی حذف شود. در عین حال با کمک لیزر می توان با دقت بالایی میزان بافت برداشت شده را کنترل کرد. به طوری که بافت لثه بیش از حد مورد نیاز جدا و حذف نشود. جدا کردن میزان دقیق بافت لثه به کمک روش های سنتی سخت و گاهی غیر ممکن است.
همانطور که می دانید بافت لثه مانند یک لایه محافظ روی استخوان فک و بخشی از دندان را پوشانده و از آن ها حفاظت و مراقبت می کند. بافت لثه بسیار آسیب پذیر است و چنانچه محیط دهان میکروبی و آلوده شود، اولین عضوی که آسیب می بیند لثه است.
در واقع در روش درمان تحلیل لثه با لیزر، باکتری های موجود در حفره های زیرین خط لثه و همچنین آن قسمت از بافت لثه که آلوده شده و عقب نشینی کرده است حذف می شود تا تحلیل و پسروی لثه متوقف شده و لثه بتواند دوباره خود را بازسازی نماید.
لیزر لایه نازکی که مانع اتصال لثه به بافت های استخوانی می شود را از بین برده و رگ های خونی مجاور این بافت ها را می بندد. به این ترتیب تحلیل و عقب نشینی لثه متوقف می شود.
به عبارت دیگر در روش لیزر، اشعه ای از نور به بافت لثه تابانده می شود که هم می تواند لثه را درمان کند و هم بافت های به شدت آسیب دیده را از بین ببرد. در این روش بیمار درد کمتری احساس می کند و خونریزی ندارد.
برای درمان تحلیل لثه ابتدا روش درمانی جرمگیری دندان به منظور از بین بردن پلاک و برطرف کردن رسوب از روی دندان و زیر خط لثه استفاده می شود.
گاهی به علت پیشرفت بیماری دندانپزشک آنتی بیوتیک نیز تجویز می کند. پس از آن در صورتی که درمان های انجام شده جواب ندهند، درمان تحلیل لثه با لیزر جهت ترمیم و پاکسازی عمقی انجام خواهد شد.
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. با رعایت موارد زیر می توان تا حد زیادی از تحلیل و پسروی بافت لثه جلوگیری کرد:
برای درمان بیماری های دهان و دندان زمانی از لیزر استفاده می شود که:
هزینه هر درمان دندانپزشکی از جمله درمان تحلیل لثه تنها بعد از معاینه توسط دندانپزشک، مشاهدات کلینیکی و مشخص شدن تعداد جلسات درمان، تعیین می شود. هرچه شدت و میزان تحلیل لثه بیشتر باشد طول دوره و تعداد جلسات درمان افزایش خواهد یافت.
عمل پیوند لثه با لیزر معایب ندارد. اما مزایای بسیاری دارد که به مهمترین آن ها اشاره می کنیم:
از مزایای مهم درمان عقب رفتگی لثه با لیزر این است که بعد از عمل بیمار بلافاصله می تواند به منزل رفته و روال عادی زندگی خود را ادامه دهد. در واقع این روش نیاز به مراقبت خاصی ندارد. تنها کافی است چند نکته زیر را مد نظر قرار دهید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 5
اولین نظر را شما ثبت کنید!