آیا می دانید چرا دندان عقل نیاز به جراحی دارد؟ جراحی دندان عقل چقدر طول می کشد؟ چه مدت برای بهبودی کامل محل جراحی زمان لازم است؟ و برای بهبودی سریع بعد از جراحی چه باید کرد؟
برای یافتن پاسخ این سوالات و کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی دندان عقل تا پایان با ما همراه باشید.
دندان عقل سومین دندان آسیایی هر فرد است که بعد از رشد و رویش سایر دندان ها و در سن 17 تا 25 سالگی در دهان ظاهر می شود.
دهان افراد مختلف معمولا فضای کافی برای قرار گرفتن 32 دندان را ندارد. به همین دلیل دندان عقل که آخرین دندان در هر فک است در موقعیت نامناسبی در دهان قرار می گیرد. در این شرایط معمولا دندان عقل به صورت کج در کنار سایر دندان ها رشد می کند یا به صورت جزیی از لثه خارج می شود که به آن دندان عقل نهفته می گویند.
دندان عقل اغلب باعث ایجاد درد، عفونت، تورم، فشردگی و نامرتبی سایر دندان ها، پوسیدگی دندان مجاور و مشکلات دیگر در دهان می شود. در این صورت کشیدن دندان عقل ضروری خواهد بود.
اگر مشکل دندان عقل ساده باشد به روش متداول و معمول کشیده می شود. اما در شرایط خاص و در صورت نهفته بودن دندان، لازم است از روش جراحی برای خارج نمودن دندان عقل استفاده شود.
جراحی دندان عقل یک جراحی سرپایی به حساب می آید. بدین معنی که پس از انجام جراحی و خارج شدن دندان عقل فرد می تواند به خانه رفته و با رعایت توصیه های دندانپزشک استراحت کند.
با توجه به شرایط دندان عقل، تشخیص دندانپزشک و ترجیح بیمار برای انجام عمل جراحی می توان از بی حسی موضعی، بیهوشی آرامبخش و بیهوشی عمومی استفاده کرد.
جراحی دندان عقل توسط جراح فک و صورت و در مطب دندانپزشکی انجام می شود. در صورتی که لازم باشد تمامی دندان های عقل با هم مورد جراحی قرار گیرند این عمل ممکن است در بیمارستان صورت پذیرد.
در صورتی که دندان عقل عفونت داشته باشد دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده و تا زمانی که عفونت درمان نشود جراحی به تعویق می افتد.
لازم است شب قبل از عمل جراحی بعد از نیمه شب غذا و نوشیدنی میل ننموده و برای عمل آماده باشید.
برای انجام جراحی، پزشک جراح ابتدا در بافت لثه برشی را ایجاد می کند تا دندان و استخوان فک قابل مشاهده باشد. سپس اقدام به قطع اتصال ریشه دندان و استخوان فک کرده و در نهایت دندان را خارج می کند. چنانچه نتواند دندان را به صورت یکجا خارج نماید، آن را به قسمت های کوچک تقسیم کرده و تکه تکه خارج می کند. در ادامه محل دندان از وجود استخوان پاکسازی شده و محل زخم بخیه و پانسمان می شود. برخی بخیه ها به مرور زمان جذب شده و برخی نیاز به کشیده شدن دارند.
به این ترتیب عمل جراحی دندان عقل پایان یافته و بیمار می تواند با نظر پزشک به منزل رفته و استراحت نماید.
بهبودی کامل بعد از جراحی دندان عقل دو هفته طول می کشد. بهبودی بعد از جراحی تدریجی خواهد بود اما فرد باید هر روز شاهد بهبودی باشد. دوره بعد از جراحی تا بهبودی کامل ممکن است همراه با درد، تورم و کبودی باشد.
اگرچه دوره نقاهت جراحی دندان عقل برای هر فرد متفاوت از سایرین خواهد بود اما روند بهبودی را می توان اینگونه زمانبندی کرد:
در صورت خونریزی شدید و آلوده شدن و عفونت محل جراحی این دوره ممکن است طولانی تر شود.
برای تسریع دوره بهبودی و جلوگیری از بروز عفونت و عوارض جانبی دیگر ناشی جراحی دندان عقل لازم است به دستورالعمل های جراح و موارد زیر توجه شود:
در صورتی که بعد از عمل جراحی دندان عقل مراقبت های صحیح انجام شود مشکل خاصی پیش نمی آید و زخم جراحی بعد از دو هفته به طور کامل بهبود خواهد یافت. چنانچه در حین عمل جراحی مشکلی مانند شکستگی فک اتفاق افتد ممکن است بهبودی آن تا 6 ماه طول بکشد.
در صورت بروز درد شدید، خونریزی شدید، عفونت، تب یا سایر علائم غیر معمول سریا به پزشک خود اطلاع دهید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 4.7 / 5. تعداد نظرات : 6
اولین نظر را شما ثبت کنید!