زمانی که جای یک یا چند دندان در دهان خالی است، ایمپلنت روشی مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. ایمپلنت پایه ای از جنس تیتانیوم است که طی یک عمل جراحی در استخوان فک کاشته می شود. این پایه نقش ریشه دندان مصنوعی را دارد که با جوش خوردن به استخوان فک استحکام کافی ایجاد کرده و از تاج دندان حمایت می کند.
کاشت ایمپلنت کمک می کند جویدن، گاز زدن، صحبت کردن و ظاهر دندان کاملا طبیعی باشد.
کمی احساس درد و ناراحتی حین انجام عمل جراحی طبیعی است، زیرا برای جراحی کاشت ایمپلنت لازم است بافت و ساختار استخوان فک و لثه به منظور قرار دادن پایه ایمپلنت کنار زده شوند. اما فرد درد غیر قابل تحملی را حس نخواهد کرد چراکه دندانپزشک پیش از اقدام به شروع جراحی محل مورد نظر را صورت موضعی بی حس می نماید.
بسیاری از افرادی که قصد دارند جای خالی دندان خود را با ایمپلنت پر کنند نگران این موضوع هستند که شدت درد ایمپلنت دندان چقدر است؟ و آیا این درد برای ان ها قابل تحمل است یا خیر!
به طور قطع می توان گفت کاشت ایمپلنت دندان به دلیل ایجاد شکاف در ساختار فک و لثه با درد همراه است. اما اینکه شدت درد چقدر است و این درد چه مدت طول می کشد برای هر بیمار متفاوت خواهد بود.
با توجه به شرایط فیزیکی خاص هر فرد میزان درد برای کاشت ایمپلنت متفاوت است. نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که درد پس از جراحی چقدر طول می کشد.
در حین جراحی برای اینکه بیمار احساس درد نداشته باشد، دندانپزشک از روش های مختلف بی حسی موضعی در محل جراحی یا بیهوشی عمومی استفاده می کند.
اگر فرد حین جراحی از شنیدن صدای دریل و وارد آمدن فشار به دهان حس ناخوشایندی دارد و دچار استرس می شود دندانپزشک می تواند با استفاده از داروی آرامبخش کاری کند که بیمار در حالتی شبیه به خواب فرو رود.
به طور طبیعی پس از آنکه اثر داروی بی حسی از بین برود اولین چیزی که بیمار حس می کند احساس درد است. به عبارت دیگر فرد بعد از جراحی ایمپلنت در نواحی زیر چانه، گونه ها یا زیر چشم تا حدودی احساس درد خواهد داشت و تا 10 روز بعد نیز حس خوبی ندارد. این درد با مصرف مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک تسکین می باید.
احساس درد بیش از دو هفته و دردی که شدت آن افزایش پیدا می کند ممکن است نشان دهنده بروز عفونت باشد و باید توسط دندانپزشک معاینه شود.
محل جراحی نیز 3 تا 5 روز بعد متورم بوده و سپس بهبود می یابد.
اغلب کسانی که کاشت ایمپلنت را تجربه کرده اند معتقدند ایمپلنت درد کمتری نسبت به عصب کشی و کشیدن دندان دارد و با توجه به نتیجه مطلوب این درمان، احساس درد خفیف ارزش انجام آن را داشته است.
عمل جراحی کاشت کاشت ایمپلنت 1 تا 2 ساعت طول می کشد. اما زمان لازم برای بهبودی کامل 3 تا 6 ماه است. در طول این چند ماه آلیاژ تیتانیوم (ماده جایگیزین مفصل) با بافت استخوانی فک ادغام می شود و زخم لثه بهبود می یابد.
سطح تقریبی درد بعد از کاشت ایمپلنت در زمان های مختلف را می توان اینگونه شرح داد:
بعد از یک هفته: احساس درد تا یک هفته الی 10 روز بعد از کاشت ایمپلنت کاملا طبیعی است. برای بهبود و کاهش درد باید دستورالعمل های دندانپزشک را رعایت شود.
بعد از دو هفته: بعد از دو هفته درد باید به میزان قابل توجهی تسکین یافته باشد. اگر در این مدت درد غیرقابل تحمل و نیازمند مصرف مسکن وجود دارد، باید محل جراحی از نظر وجود عفونت توسط دندانپزشک معاینه شود.
بعد از سه الی چهار ماه: احساس درد بعد از این مدت کاملا غیر طبیعی است و چنانچه بعد از چند ماه همچنان احساس درد دارید برای تعیین علت درد و آغاز فرآیند درمان به دندانپزشک مراجعه نمایید.
و علت درد می تواند یکی از موارد زیر باشد.
بعد از یک سال: احساس درد بعد از یک یا چند سال از کاشت ایمپلنت نشانه خوبی نیست و برای تشخیص علت و درمان آن باید هرچه سریعتر به دندانپزشک مراجعه شود. از جمله دلایل درد بعد از یک سال می توان به موارد زیر اشاره نمود:
احساس درد خفیف بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت طبیعی است. اما درد شدید و غیر قابل تحمل غیرعادی می باشد. عوامل نیز در تشدید این درد موثر هستند:
برای تجربه ایمپلنت دندان بدون درد، بهتر است بعد از جراحی و کاشت ایمپلنت، توصیه ها و دستورالعمل های دندانپزشک برای مراقبت از دندان ها را با دقت به کار بست. از جمله:
سخن پایانی
با توجه به مطالب گفته شده، درمان ایمپلنت روشی مناسب برای جایگزین کردن دندان از دست رفته بوده و با شرایط جسمانی اغلب افرادسازگار است. کاشت ایمپلنت دندان در صورتی که توسط دندانپزشک متخصص، ماهر و باتجربه انجام شود، نه در طول جراحی و نه بعد از عمل، بیمار درد شدید و غیر قابل تحملی را احساس نخواهد کرد.
احساس درد شدید و غیر طبیعی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که باید توسط دندانپزشک بررسی و درمان شود.
بنابراین درصورتی که متقاضی کاشت ایمپلنت هستید به هیچ عنوان نگران درد آن نباشید. تنها کافیست به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات : 0
اولین نظر را شما ثبت کنید!