برای جراحی دندان عقل نهفته روی عصب باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. دندانپزشک استخوان اطراف دندان را با ابزارهای مخصوص از دهان جدا می کند. سطح ریشه باقیمانده بعد از برداشتن تاج دندان صاف می شود. پس از آن دندانپزشک ریشه دندان را یک بار دیگر در جای خود قرار می دهد. بخیه زدن ریشه دندان باید به صورت اصولی انجام شود. انجام جراحی دندان های عقل نهفته روی عصب حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید. توجه داشته باشید که برای جراحی دندان های عقل روی عصب باید به دندانپزشکی که در این زمینه تجربه بیشتری دارد مراجعه کنید. برخی از دندانپزشکان تجربه کافی در این زمینه ندارد و امکان دارد عوارض زیادی را برای شما به وجود آورند.
جراحی دندان عقل روی عصب در شرایطی انجام می شود که پزشک متوجه درد و نشانه های بیماری گردد. زمانی که دندان ها بین لثه گیر کنند و فضای لازم برای درآمدن لثه وجود نداشته باشد، دندان های عقل نهفته رشد می نمایند. نسبت به بسیاری از دندان های دیگر، دندان های نهفته مشکلات و پوسیدگی بیشتری خواهند داشت. برخی از افرادی که دندان عقل نهفته دارند علامت خاص و نشانه ای را مشاهده نخواهند کرد. برخی دیگر از افراد علائم واضحی را مشاهده می نمایند. دندان آنها امکان دارد تا حدودی از لثه خارج گردد.
دندان های عقل رشد کرده روی عصب، موجب گیر کردن مواد غذایی بین دیگر دندان ها می شوند. پروسه تمیز کردن این دندان ها تا حدودی دشوارتر است. اگر دندان های عقل نهفته دچار مشکل شوند امکان دارد علائم زیادی را تجربه کنید. درد، ورم، بوی بد دهان، مزه ناخوش دهان، قرمزی و خونریزی لثه، سخت باز شدن دهان و … به عنوان علائم رشد دندان نهفته شناخته می شوند.
یکی از مهمترین نکاتی که پیش از جراحی دندان عقل نهفته روی عصب اهمیت دارد این است که، عوامل دخیل در ایجاد این دندان را بشناسیم. به طور کلی دندان های عقل زمانی که فک فضای مورد نیاز برای رشد دندان نداشته باشد به صورت نهفته رشد می کند. زمانی که دندان با زاویه نادرست رشد نماید نهفته خواهد شد. در صورتی که بین سن ۱۷ الی ۲۵ سال، دندان های عقل رشد کنند امکان دارد نهفته شوند. همچنین اگر شما فک تان کوچک است دندان های نهفته بیشتری خواهید داشت.
برای پیشگیری از نهفته شدن دندان های عقل، راه حل وجود ندارد. رعایت بهداشت دندان و دهان می تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نماید. دندانپزشک با معاینه کردن دندان شما می تواند وجود دندان های نهفته را به طور کامل تشخیص دهد. عکس رادیوگرافی علاوه بر اینکه وجود دندان های نهفته را نشان می دهد، آسیب دیدگی بافت اطراف استخوان را نشان خواهد داد. در صورتی که دندان های عقل شما نهفته می باشند باید با دندانپزشک در مورد معایب و مزایای عمل جراحی مشورت نمایید.
روش های متفاوتی برای جراحی دندان عقل روی عصب وجود دارد. اگر دندان های نهفته برای افراد مشکلات زیادی ایجاد نمایند پزشک باید آنها را بکشد. پروسه کشیدن دندان عقل بسیار سریع است و شما نیازی نیست مدت زمان زیادی در مطب باشید. دندانپزشک پروسه کشیدن دندان عقل را به صورت اصولی طی می کند. به طور معمول دندانپزشک از داروهای بی حسی استفاده خواهد کرد تا حین کشیدن دندان ها، درد و ناراحتی برای افراد به وجود نیاید. بی حسی موضعی، آرامبخش بی حس کننده و بیهوشی عمومی مهمترین روش های کشیدن دندان های عقل نهفته روی عصب هستند.
برای جراحی دندان عقل نهفته روی عصب، جراح ابتدا برشی روی لثه ایجاد می کند. هر یک از لخته هایی که مشکل ساز هستند باید خارج شوند. پس از آن دندان مورد نظر خارج می گردد. در انتها برشی که ایجاد شده است باید توسط پزشک بخیه شود. این روش حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد. اگر دندان شما به طور کامل در استخوان نهفته باشد پروسه جراحی تا حدودی طولانی تر خواهد بود.
دوره بهبودی کشیدن دندان عقل نهفته روی عصب، چندان طولانی نیست. بسیاری از افراد چند روز بعد از انجام دادن جراحی می توانند فعالیت های عادی خود را انجام دهند. به طور معمول بهبودی کامل دهان حدود سه هفته زمان می برد. در هفته اول بعد از جراحی به طور معمول نمی توانید دهان خود را بیش از اندازه باز نگه دارید که این وضعیت طبیعی می باشد. توصیه می کنیم که در این دوران غذاهایی که نرم هستند را استفاده نمایید. ورم، درد و خونریزی از جمله مواردی هستند که بعد از کشیدن دندان آنها را تجربه می کنید. در موارد نادر امکان دارد محل جراحی تا حدودی خشک شود که این مسئله بسیار دردناک خواهد بود. بعد از جراحی، لخته خون به درستی شکل نخواهد گرفت. زمانی که لخته در جای خود نباشد استخوان زیرین به طور کامل نمایان می گردد.
جهت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “دوره نقاهت جراحی دندان عقل” را مطالعه نمایید
این مسئله که بدانیم آیا جراحی دندان عقل نهفته روی عصب ضروری است یا نه بسیار مهم می باشد. اگر دندان های نهفته مشکلی برایتان ایجاد نکرده اند بهتر است که آنها را نکشید. دندانپزشک بعد از معاینه کردن دندان راه حل مناسب را به شما پیشنهاد خواهد داد. برخی از دندانپزشکان بر این باور هستند که دندان ها قبل از رشد باید کشیده شوند. برخی دیگر از دندانپزشک ها می گویند دندان های نهفته نباید خارج شوند. اگر نمی خواهید دندان های عقل نهفته در عصب را بکشید باید به صورت مرتب به دندانپزشک مراجعه نمایید. دندانپزشک به صورت دوره ای دندان های شما را بررسی می کند و از تمیز نگه داشتن آنها مطمئن می شود.
مشکلات زیادی وجود دارد که مربوط به دندان عقل نهفته روی عصب است. تمیز نگه داشتن دندان عقل دشوار می باشد. اگر دندان های عقل را نکشید امکان دارد مشکلات زیادی برایتان به وجود آید. برای جلوگیری از بیماری های متنوع باید برای جراحی دندان عقل نهفته روی عصب اقدام کنید. کیست ها، بیماری لثه، نامرتب شدن دندان مجاور، پوسیدگی، آسیب دیگر دندان ها و … مهمترین مشکلاتی هستند که از نهفتگی دندان به وجود می آیند. بسیاری از دندانپزشکان مشکلی را برای دندان هایی که نهفته هستند بیان نمی کنند. البته اگر شما با وجود دندان های نهفته در عصب، درد ندارید پزشکان کشیدن آنها را ضروری نمی دانند.
در واقع باید به خوبی بدانید که برخی از دندان های نهفته مشکلات زیادی برای شما خواهند داشت. بر همین اساس برای جراحی این دندان ها باید به دندانپزشکانی که در این زمینه حرفه ای هستند مراجعه کنید. جراحی دندان های عقل نهفته روی عصب، مشکلی برای شما به وجود نمی آورند. در صورتی که نهفتگی دندان همراه با نشانه ها و علائمی که بیان کردیم همراه بود باید عمل جراحی را انجام دهید. کشیدن دندان عقل در سن پایین نتیجه بهتری دارد. به همین دلیل مشکل این دندان ها را باید سریعتر رفع نمایید. اگر شما دندان های عقل نهفته دارید بهتر است که با جراح فک و دندانپزشک مشورت کنید تا بهترین روش درمانی را به کار بگیرید.
کشیدن و جراحی دندان های عقل نهفته در دهان در مطب دکتر مهشید جمشیدی به صورت اصولی و حرفه ای انجام می شود. شما می توانید با کارشناسان مطب دکتر تماس بگیرید و نوبت خدمات درمانی مورد نظر خود را دریافت نمایید. تمامی خدماتی که در مطلب دکتر جمشیدی ارائه می شوند هزینه مناسبی دارند و با رعایت بهداشت و سلامت بیماران هستند.
این مطلب چقدر مفید بود؟
امتیاز 3.7 / 5. تعداد نظرات : 3
اولین نظر را شما ثبت کنید!
1 Comment
ممنون بابت توضیحات کامل و کاربردی. مقالات شما خیلی کارامد بود مخصوصاً مقاله ایمپلنت دندان